Nieuwsgierig naar de verbinding met de bron
// CECILE KNAPEN // GEVOELSMENS // VERBINDER // LEVENSONDERZOEKER

Als kind heb ik altijd al gevoeld en ervaren dat er 'meer' was, hoewel ik dat niet met woorden kon duiden of met mijn hoofd kon verklaren. Ik heb altijd een verbondenheid gevoeld met iets dat veel groter was dan ik en daar ben ik dan ook altijd nieuwsgierig naar geweest. Toen ik midden twintig was startte ik met het beoefenen van yoga en vanaf mijn dertigste ben ik heel actief aan de slag gegaan met spiritualiteit. Ik verdiepte me in verschillende yogastijlen en de yogafilosofie en maakte daarnaast o.a. kennis met sjamanisme, mindfulness, act, tantra, innerlijk kind werk, ademwerk, verschillende meditatievormen, systemisch werk en familieopstellingen. En nog steeds blijf ik me verdiepen!

Meer dan 10 jaar heb ik opleidingen gegeven op het gebied van yoga en bewustwording, waarvan ik vier jaar mijn eigen opleidingsinstituut runde. Parallel daaraan verdiepte ik me in coaching en haptonomie en heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt me daar op te richten.

In mijn huidige werk als trainer, coach en haptotherapeut zet ik mijn lijf, gevoel en intuïtie in als kompas. Ik geef groepstrainingen, teamcoaching en individuele begeleiding - met name in het bedrijfsleven - op het gebied van lichaamsbewustwording, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan verschillende opleidingsinstituten, waar ik lessen geef op het gebied van coaching en spiritualiteit. Heerlijk vind ik dat!

Omdat ik zelf zo de waarde heb gezien van het lijfgericht coachen heb ik vanuit 
mijn bedrijf Lijfbewijs een een super leuke coachtraining ontwikkeld voor iedereen die op een lijfgerichte en creatieve manier wil wil leren coachen en begeleiden. Wellicht is dat ook voor wat voor jou! 

Spiritualiteit is nog steeds een belangrijk onderdeel in mijn leven, het is een onderdeel van mijn Zijn. Ik begeleid het CielZijns-traject en de Co-creatiegroep dan ook met veel plezier! Ik vind het fantastisch om met elkaar vanuit gelijkwaardigheid, nieuwsgierigheid en openheid aan de slag te gaan!

 //
MIJN EIGEN WAARHEID SPREKEN


"Moedig zijn en durven
mijn eigen waarheid te spreken
Van betekenis te zijn
vanuit het Zijn
Aanwezig
Te delen
vanuit luchtigheid en lichtheid
Een platform creëren waarin we samen leren
waarin ik inspireer en mensen mee kan nemen in de eenheid van alles
Lichtjes kan doen branden
Creatie kan laten ontstaan
steeds weer in een nieuwe vorm
Mijn waarheid delen
Het wil gehoord worden
Het mag gehoord worden
Een leraar zijn los van de vorm
vanuit gelijkwaardigheid,
nieuwsgierigheid en openheid"

// DURVEN ZIJN IN HET NIET-WETEN EN DAAROP VERTROUWEN  

Mezelf zijn en mijn eigen waarheid (be)leven, hebben voor mij een link met het zijn in het niet-weten en de verbinding met de bron. 

Maar wat is dat eigenlijk 'zijn in het niet-weten'? Goede vraag, en daar kan ik vanuit mijn denken eigenlijk geen goed antwoord op geven. Het niet-weten raakt namelijk een heel andere laag binnen jezelf aan. Een laag die te maken heeft met vertrouwen, intuïtie en een diep weten dat vanuit iets veel groters komt dan vanuit het denken. Het gaat over het in lijn zijn met jeZelf, vanuit de verbinding met de bron.

Ja, allemaal heel mooie woorden Cecile, maar hoe kom je daar? Om eerlijk te zijn, ik weet het ook niet precies. Althans mijn hoofd weet het niet, maar mijn gevoel en innerlijk weten wel. Ik heb geen checklist of handleiding die ik je kan geven om mee aan de slag te gaan. Het is vooral proberen, observeren, onderzoeken, reflecteren, voelen en dat proces keer op keer herhalen. 

Het gaat om het onderscheid leren waarnemen tussen je ego en je werkelijke Zelf en om tegelijkertijd de heelheid daarvan te ervaren. Om de verbinding te voelen tussen ons aardse bestaan en de bron. Om te voelen en ervaren dat alles één is, dat alles verbonden is. 

Prachtig toch? En toch ervaar ik dit zelf soms best als een zoektocht...
 
En de grap is, er valt helemaal niets te zoeken, want het is er allemaal al. Dat is dus echt de paradox binnen de spirituele ontwikkeling. Je zoekt naar iets wat er altijd als was en er altijd zal zijn. Je bent het soms alleen even vergeten, dus ga je weer opzoek. Terug naar jeZelf en terug naar wie je werkelijk bent. Terug naar jouw eigen unieke waarheid. 

Ik kijk er naar uit samen met jou verder op onderzoek uit te gaan!